Lees meer over Marco van Dijk

Fotografie is voor mij de perfecte manier om aan de wereld te laten zien hoe ik naar de wereld kijk. Het begon voor mij met een zoektocht naar wat ik mooi vind om te fotograferen en waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Al vrij snel werd mij duidelijk dat ik een voorkeur heb voor landschapsfotografie en voor skylines, maar ik probeer daarin creatief te zijn. Een bewegend wolkendek, een lange sluitertijd overdag, een pakkende reflectie in het water, een kleurrijke zonsondergang of een bijzonder perspectief. Zo kan een pure "blue hour" foto ontzettend fascineren, maar ook een adembenemende landschapsfoto kan mij echt raken.
 
De pure schoonheid van de wereld laten zie door mijn foto's is wat mijn doel is. Foto's kunnen laten zien wat het menselijk oog weliswaar waar kan nemen, maar wat ons brein zich niet altijd kan realiseren. Een foto laat de tijd even stilstaan waardoor het beeld wordt bevroren. Zo krijgen we de tijd om ons daadwerkelijk te realiseren wat we nu eigenlijk zien.
 
Vandaag de dag ben ik steeds meer op zoek naar exclusieve momenten en locaties om te fotograferen. Voor mijzelf leg ik de lat steeds hoger en dat vertaalt zich in het gebruik van de betere materialen, een perfecte nabewerking en een uitgebreide voorbereiding op het fotograferen. Soms maak ik maar een paar foto's op een avond. Ook kan ik uren bezig zijn om de perfecte nabewerking te realiseren. Het resultaat van nabewerking moet uiteindelijk een pakkende en exclusieve foto opleveren.
 
Mijn Nikon D800 is de beste stap voorwaarts die ik heb gezet op het gebied van fotograferen. Hij maakt in combinatie met mijn FX-lenzen haarscherpe foto's die ook in een groot formaat niets aan scherpte te wensen overlaten.
 
Het is mijn wens om in de toekomst op freelance basis voor klanten bijzondere foto's te maken die exclusief voor hen zijn gemaakt. Maar, voorlopig doe ik de fotografie als uitdagende hobby naast mijn werk en omdat ik nooit ben uitgeleerd, kan ik voorlopig nog jaren vooruit.
 

Om je beter van dienst te kunnen zijn maken we gebruik van cookies.