AKOESTIEK VERBETEREN: WANDDECORATIE

Akoestiek verbeteren in de woonkamer of kantoor

Wil je je Akoestiek verbeteren op kantoor of in je woonkamer? - ✅ Akoestische fotopanelen ✅ Verbeter de akoestiek ✅ Verminder echo en galm ✅ Scherp geprijsd

Geluidsabsorptie tekening Wallstars akoestiek

De Akoestiek verbeteren: Hoe?

Je akoestiek verbeteren kan ontzettend belangrijk zijn voor de sfeer. Kantoren of woonkamers met harde materialen zoals gestucte wanden, harde vloeren, strakke plafonds... Prachtig allemaal die nieuwe trends. Maar voor je akoestiek doet het niet veel goeds. Een goede akoestiek kan van groot belang zijn voor de kwaliteit van je leef- of werkomgeving. Onverstaanbaar zijn of anderen slecht horen tijdens een gesprek of overleg. Een slechte akoestiek kan erg vermoeiend zijn. Verbeter je akoestiek daarom zo snel mogelijk. Langdurige geluidshinder kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid volgens recent wetenschappelijk onderzoek.

Akoestiek kantoor verbeteren

Een Akoestisch Schilderij kan dienen als ideale oplossing om je akoestiek te verbeteren. Dit kan zowel thuis als op kantoor als akoestische verbetering worden toegepast. De eerste plek waar het geluid een hard oppervlak raakt, versplintert het in alle richtingen. Daardoor is een akoestisch fotopaneel of kunstwerk aan je wand perfect om die eerste geluidsgolven af te vangen. De oplossing van Wallstars biedt hier uitkomst! Een aluminium frame met een fotodoek met open structuur, waarachter je akoestische fotopanelen kunt plaatsen. De fotodoeken zijn ook nog eens verwisselbaar, dus je frame en akoestische materiaal is een eenmalige uitgave. Dit geeft je woonkamer of kantoor een geweldige uitstraling, en biedt het tegelijkertijd een mooie oplossing. Verbeter je akoestiek nu!

Bekijk hieronder voorbeelden waar we de akoestiek hebben verbeterd

Akoestiek verbeteren met een bos-bomen foto
Verbeter je akoestiek met deze Oude Meester
stersterstersterhalve ster

Super tevreden over de service, communicatie, persoonlijke benadering en meedenken met de klant

Mak

100% van onze klanten beveelt ons aan

stersterstersterster

Zeer goed en klantvriendelijk

Ruud van Bennekom

100% van onze klanten beveelt ons aan

stersterstersterster

Briljante service en kwaliteit

Menno Boss

100% van onze klanten beveelt ons aan

stersterstersterster

Wat een geweldig bedrijf! We hadden speciale wensen en werden heel goed geholpen. Top service, geduldig, vriendelijk, communiceren goed, komen afspraken na en leveren...

Charlotte

100% van onze klanten beveelt ons aan

stersterstersterster

Aanrader, zowel het product als de leverancier

Gerda van Rijs

100% van onze klanten beveelt ons aan

stersterstersterster

Superfijn systeem, mooie kwaliteit en echt goede klantenservice. Absolute aanrader!

Fam Doesburg

100% van onze klanten beveelt ons aan

stersterstersterhalve ster

Het meedenken van Wallstars maakte een prachtig akoestisch kunstwerk in ons interieur mogelijk. We zijn er heel blij mee.

baar

100% van onze klanten beveelt ons aan

Verbeter je akoestiek met wanddecoratie

Akoestiek verbeteren op kantoor

Je akoestiek verbeteren op kantoor met onze prachtige collectie fotokunst. 's Werelds beste fotografen en kunstenaars bieden ons hun mooiste werken. We printen deze op verwisselbaar doek die je plaats over onze akoestische wandpanelen. Dit verbetert je akoestiek op kantoor enorm. Op de foto hiernaast zie je een voorbeeld van een akoestische print (100 x 150 cm afgebeeld), geplaatst in een aluminium lijst met daarachter zichtloos de akoestische panelen. Kies uit een van onze met zorg geselecteerde foto's, kunstwerken, oude meesters op print, of upload je eigen foto om af te drukken op akoestisch fotodoek.

Akoestische fotoprint van Wallstars

Hoe een akoestische fotoprint jou helpt

De akoestiek wordt verbeterd door de akoestische panelen achter het fotodoek. Het fotodoek is geluiddoorlatend, waardoor de akoestische panelen erachter hun werk kunnen doen. Het gehele wordt omlijst door een aluminium frame. Het fotodoek span je er zelf eenvoudig overheen waardoor alles netjes ingepakt zit. We raden aan het frame op de wand te schroeven met de vier voorgeboorde gaten. Zo kunnen de akoestiche panelen los geplaatst worden. Op die manier hoef je de panelen niet te verlijmen op de wand, wat veel ongemak zou geven als je hem ooit wilt verplaatsen. 

Video: hoe je akoestiek verbeteren (met 50mm akoestische panelen)

Verbeter je akoestiek met de 50mm premium akoestische panelen. Deze worden netjes op maat gesneden geleverd. De 20mm basic panelen snijdt je zelf eenvoudig op maat. Zie in deze video hoe dit werkt. 

De twee diktes en hun akoestische waarden

Wij bieden twee mogelijkheden; je kunt je akoestiek verbeteren met een 50mm paneel en een 20mm paneel. Beide akoestische panelen zijn van de meest premium kwaliteit die verkrijgbaar is. Twijfel je tussen je keuze? De 50mm panelen verbeteren je akoestiek meer dan de 20mm panelen. Het effect is ruim 50% meer. Wij raden bij voldoende budget altijd het 50mm paneel aan. Dan verbeter je het maximale aan je akoestiek met je wanddecoratie. Hieronder tref je de akoestische waarden van onze 20mm en 50mm panelen. 

Akoestische waarden Wallstars fotopaneel

Uit de collectie of gebruik eigen foto's

Je kunt bij Wallstars kiezen uit een prachtige collectie fotokunst. Deze collectie bestaat uit meer dan 1000 beelden met alleen maar de beste foto's die je kunt krijgen. Deze foto's kun je op je akoestische paneel plaatsen, waardoor je je akoestiek verbeterd en je wand mooi aankleedt. Naast onze collectie kun je ook zelf een foto aanleveren. Dit doe je via de button in ons menu: "Eigen Foto".

 

Hoe kun je deze akoestische oplossing bestellen

Kies je favoriete foto of eigen foto uit en kies je formaat in stap 1. Bij stap 2 kun je kiezen voor akoestisch. Hier heb je de keuze uit een 20mm en 40mm materiaal, met een 26mm of 50mm frame. De frames zijn bevatten vier voorgeboorde gaten voor directe wandmontage. Dit is wel zo stevig en zo blijven de akoestische panelen beter op hun plek. Akoestische panelen zijn 120 x 60 cm per paneel en snijd je zo nodig eenvoudig zelf op maat (bekijk de video).

Vragen?
Mail ons!
We reageren snel.


De voordelen van een verbeterde akoestiek

Waarom verbeter je je akoestiek met schilderijen van Wallstars? Hieronder vind je de voordelen op een rij:


 Verbeterde akoestiek 
Minder echo en galm
 Wand; de beste plek voor akoestische verbetering!
 Verwisselbare fotodoeken; een goede investering

Een greep uit onze akoestische fotokunst:

Tips om je akoestiek te verbeteren op kantoor of in de woonkamer

Thuis of op kantoor akoestiek verbeteren kan op verschillende manieren. Enerzijds is absorberen van de geluidsgolven altijd een goed idee. Dit voorkomt de weerkaatsing van het geluid in die specifieke plek. Absorberende materialen zijn bijvoorbeeld stoffen meubels zoals banken, stoelen, kussens, maar ook vloerkleden kunnen helpen. Allemaal helpend. Een akoestisch plafondpaneel kan goed helpen, maar is het mooi? Op kantoor kan dat soms, in woningen al minder snel. Iets aan de wand wat de ruimte echt omhoog trekt, en daarbij zorgt voor goede akoestiek: onze akoestische fotopanelen zijn daarin de ideale oplossing. Ze bedekken de wand waarop gespreksgeluiden het eerste weerkaatsen, en absorberen het geluid maximaal. Ideaal dus voor je akoestische werking. 

 

Echter kun je niet altijd alle materialen vervangen voor absorberende materialen. Dit is ook niet altijd even mooi. Het opbreken van de geluidsgolven is ook een goede toepassing als je verbetering wilt aanbrengen in je akoestiek. Geen vlakke harde wanden, maar reliëf. Zo versnippert het geluid eerder, waardoor je akoestische materialen hun werk kunnen doen. Voorbeelden van dit soort materialen zijn boekenkasten, geperforeerde wanden of plafonds, maar ook planten kunnen helpen. Combineer de tips hierboven en zorg voor een goede akoestiek op kantoor. Alsook een goede akoestiek in je woning

Akoestische foto 1 van Wallstars
Akoestische foto 2 van Wallstars

Productiviteit verhogen; verbeter je akoestiek op het werk

Akoestische schilderijen ofwel akoestische fotopanelen zijn een game-changer in de zoektocht om de productiviteit op de werkplek te verhogen. Naast hun visuele aantrekkingskracht dienen deze innovatieve creaties een tweeledig doel. Ze pakken de akoestische uitdagingen aan die in moderne kantoren voorkomen. Akoestische schilderijen zijn ontworpen om geluidsgolven te absorberen en verminderen omgevingsgeluid. Hierdoor ontstaat een stillere en meer gerichte werkomgeving. Deze ruisonderdrukking verbetert de concentratie, minimaliseert afleiding en bevordert effectieve communicatie. Werknemers die in ruimtes werken die zijn aangekleed met akoestische schilderijen ervaren een lager stressniveau en minder vermoeidheid. Dit draagt bij aan een gezondere en gunstiger sfeer. Bovendien stelt het aanpasbare karakter van deze schilderijen bedrijven in staat kunst te integreren die aansluit bij hun merk, waardoor een persoonlijke en boeiende werkruimte wordt bevorderd. Bij het nastreven van een optimale werkomgeving komen akoestische schilderijen naar voren als een eenvoudige maar krachtige oplossing om zowel de esthetiek als de productiviteit van elk kantoor te verbeteren.