Lees meer over Mark Bridger

Ik ben een enthousiaste semi-professionele fotograaf die ongeveer 5 jaar geleden deze hobby omarmde, toen mijn vrouw mijn eerste camera kocht voor mijn 40e verjaardag. Ik woon in een klein stadje in het zuidoosten van Engeland, een paar mijl van Londen en werk full-time als grafisch ontwerper bij een grote printfirma. Mijn voornaamste interesses in de fotografie zijn natuur, en dan echt alles van insecten tot beren, en mijn twee kleine jongens die heel snel opgroeien! 

In de afgelopen jaren ben ik ook bruiloften gaan fotograferen. Dit is iets wat ik graag doe en het is een geweldige manier om mijn passie voor wilde dieren te bekostigen. Veruit mijn favoriete onderwerp zijn herten en vooral damherten welke overal te vinden zijn in het Verenigd Koninkrijk. Ik vind het geweldig om ze te fotograferen bij zonsopgang op een gouden mistige ochtend in de herfst. Ik proberen ook de gewoonten van het dier dat ik fotografeer vast te leggen en niet alleen te gaan voor het eindshot van de opname. Als er een tip is die ik zou geven aan iemand die wilde dieren fotografeert, is het wel om zo lang mogelijk bij je onderwerp te blijven. 

Ik heb het geluk gehad om met een aantal van mijn foto's prijzen te winnen in wildlife wedstrijden. Ook is mijn werk in landelijke dagbladen gepubliceerd en heb ik artikelen geschreven voor fotografietijdschriften over mijn technieken in het fotograferen van wilde dieren tijdens mijn korte carrière als fotograaf.