Lees meer over Ohara Koson

Ohara Koson, Ohara Hōson, Ohara Shōson, (Kanazawa 1877 - Tokio 1945) was een Japanse kunstschilder, een Japanse meester. Daarnaast was hij ook ontwerper van houtsnijwerken . Hij was actief in de late 19e en vroege 20e eeuw. In zijn carrière maakte hij meer dan 500 kunstwerken, waarvan je de allermooiste prints in zeer hoge kwaliteit kunt kopen bij Wallstars op ons bekende verwisselbare fotodoek.

Koson werd geboren als Ohara Matao; aangenomen wordt dat hij in 1889–1893 een opleiding in schilderen en ontwerpen begon aan de Ishikawa Prefecture Technical School. Hij studeerde ook schilderkunst bij Suzuki Kason (1860–1919), hoewel de verslagen verschillen over de vraag of dit gebeurde tijdens zijn schooltijd of nadat hij halverwege tot eind jaren 1890 naar Tokio was verhuisd.

Door zijn samenwerking met Watanabe werd Ohara's werk in het buitenland tentoongesteld en werden zijn prenten goed verkocht, vooral in de Verenigde Staten. Hij was tot zeker 1935 actief met het ontwerpen van prenten en overleed in 1945 in zijn huis in Tokio.

Zijn werk is te bezichtigen in verschillende musea over de hele wereld, waaronder het Toledo Museum of Art, het Brooklyn Museum, het British Museum, het University of Michigan Museum of Art, het Museum of Fine Arts, Boston, de Harvard Art Museums, het Rijksmuseum, het Carnegie Museum of Art, het Saint Louis Art Museum, het Indianapolis Museum of Art, het Museum of New Zeeland, het Museum of Anthropology aan de Universiteit van British Columbia, het Birmingham Museum of Art, het John and Mable Ringling Museum of Art en het Clark Art Institute.