Hulp bij je framekeuze

Het verschil tussen het ophangframe en het wandvastframe

Wallstars biedt jou twee soorten frames zodat je jouw doek kunt ophangen zoals jij dat wilt. Een 2,6cm diep ophang frame en een iets dunner 1,9cm diep wandvaste frame. Lees hieronder verder welk frame jij het beste kunt kiezen.

Het Ophangframe (26mm diep)

Het ophangframe is 26mm diep en hang je los op aan twee beugeltjes zoals een schilderij. Bekijk de video van het ophangframe. We adviseren dit frame tot 240 cm op te hangen. Bij grotere maten kun je hem beter vastschroeven op de wand om doorbuigen te voorkomen.

Ophangframe: beugeltjes

Met het ophangframe worden speciale beugeltjes meegeleverd die het ophangen van je ophangframe zeer gemakkelijk maken. Schroef de beugeltjes in de wand. De pinnetjes zijn verstelbaar, waarmee je het frame nog waterpas kunt hangen mocht dat nodig zijn.

Het Wandvaste frame (19mm diep)

Dit frame lijkt heel erg op het ophangframe, maar is 19mm diep en boren we voor zodat je het direct op de wand kunt schroeven. Vooral handig voor hele grote doeken, bijvoorbeeld over heel je wand. Maar ook op schuine wanden kan dit goed. Dit frame adviseren we boven 240cm. Bekijk hier een video van het wandvaste frame.

Wandvast frame: op de wand geschroefd

De schroeven gaan direct in het frame, waarna je het fotodoek er overheen plaatst. Daardoor zie je er niks van en hangt je fotodoek strak tegen de wand.

Toch nog een vraag? 

Mail ons! We reageren snel.