Lees meer over Maarten van den Berg

Ik fotografeer van alles... het liefste doe ik landschappen. Sinds 2012 heb ik een omgebouwde infrarood camera die licht zichtbaar maakt die geen mens kan zien. Hiervan staan er ook enkele in deze webshop.

De kunst in fotografie ligt in het vastleggen van een beeld dat ik in mijn hoofd heb, een idee. Dit lijkt makkelijk, maar een camera ziet niet als het menselijk oog. Soms is dit een beperking, maar vaak ook juist de kracht van een goede foto. Te leren zien zoals een camera ziet is een langdurig traject dat ik nog steeds aan het ontwikkelen ben.

In fotografie draait alles om licht, ik ben altijd op zoek naar het juiste licht. Helaas is mijn mogelijkheid om te reizen nog beperkt tot openbaar vervoer en een fiets... zodra deze hindernis overwonnen is, zal ik eindelijk in staat zijn op de juiste plek en bij het juiste licht te komen. Mijn pseudoniem is P1nc en onder deze naam post ik veel. Ik ben nog steeds lerende en investeer iedere stuiver die ik overhoud in nieuwe apparatuur voor fotografie. De enige beperking in fotografie is de fantasie van de fotograaf... de mogelijkheden op een toestel zijn al bijna eindeloos met filters belichting etc, en in post processing worden deze met oneindig veel mogelijkheden vermenigvuldigd. In fotografie streef ik naar perfectie welke ik zelden vind... die enkele momenten dat je een perfecte foto maakt geven een fantastisch gevoel, bovenal brengt het mij tot rust en kalmte. Een goede foto vergt veel tijd, het juiste licht en een goede compositie. Waar mogelijk bestudeer ik mijn object, maak ik test foto's en kom ik terug op het juiste moment waar ik het beeld in mijn hoofd kan vast leggen.