Lees meer over Mark Brodkin

Mark Brodkin komt uit Toronto in Canada. Na zijn studie rechten heeft hij 7 jaar als bankier op Wall Street gewerkt. In 2002 keerde Mark terug naar Toronto waar hij een reclamebureau begon. Sinds 2009 is hij op zoek naar de mooiste beelden, zijn reis bracht hem naar veel verschillende landen, zoals: Canada, Verenigde Staten, Egypte, Marokko, Japan, China, Singapore, Cambodja, Vietnam, Laos, Thailand, India, Australië, Nieuw Zeeland, Frankrijk, Duitsland, Brazilië, Argentinië, Chili, Peru, Costa Rica, Panama, Cuba en Turkije. Mark woont tegenwoordig in Toronto, al zal je hem daar niet vaak aantreffen.

Wanneer Mark een foto neemt wordt hij herinnerd dat hij een klein onderdeel is van een grote wereld. Hij wordt dan gedwongen om naar buiten te kijken in plaats van alles vanuit zijn eigen perspectief te beoordelen.

Een foto begint voor Mark met een bepaalde connectie die hij moet voelen bij een onderwerp dat hij ziet. Dat kan een prachtig uitzicht zijn of een stuk drijfhout op een strand. Soms kan het iets optimistisch, positief of aantrekkelijk zijn. Soms is het iets eenzaam of donker zijn.

Wanneer het maken van foto's goed gaat, maakt een bepaalde opwinding zich meester van hem. Mark werkt altijd alleen, vaak in de vroege ochtend. Wanneer mensen mijn werk bekijken hoop ik dat zij dezelfde emotie voelen die ik voelde toen ik het moment in een foto vastlegde.