Lees meer over Scott Stulberg

"De echte ontdekkingsreis bestaat niet in het zoeken naar nieuwe landschappen, maar in het hebben van nieuwe ogen."

        Marcel Proust

Ik heb vele cadeaus gekregen in mijn leven ... maar misschien wel de beste van allemaal was de camera die mijn vader me gaf toen ik tien jaar oud was. Albert Einstein zei: "Verbeelding is belangrijker dan kennis", en met die camera laten mijn foto's mijn fantasie tot leven komen. Een paar jaar later ging er een hele nieuwe wereld voor mij open toen mijn ouders een donkere kamer voor mij bouwde in onze kelder. Onder de safelights, de geur van chemicaliën en het luisterend naar muziek verloor ik het idee van tijd terwijl naar mijn foto's tot leven kwamen. Hoewel ik al jaren werk met Photoshop, het waren de ontelbare uren in de donkere kamer welke me verliefd maakte op fotografie.

Het voelt, net als bij Cartier-Bresson, dat de camera een verlengstuk is van mijn oog. En hoewel een foto wordt gezien met het oog, het is gemaakt met het geest. En mijn geest lijkt altijd de voortdurende bewegingen af te zoeken waarin het leven zich ontvouwt, omdat grote momenten geboren worden uit grote kansen. Het vastleggen van dat specifieke beeld in de tijd houdt ons voor eeuwig vast in dat moment.

Ik ben reeds 20 jaar professioneel fotograaf. Mijn specialiteiten liggen in stock fotografie en het vastleggen van deze prachtige wereld. Ik ben o.a. vertegenwoordigd in Corbis en Getty Images, ik schrijf voor Shutterbug Magazine en mijn nieuwste boek heet Passage to Burma, wat ook mijn favoriete plek is om te fotograferen. Ik geef ook les in fotografie in vele scholen, waaronder UCLA Extensions in Los Angeles en geeft workshops over de hele wereld. Ik vind het geweldig om mensen te helpen beter worden in wat ze doen. Mijn foto's zijn gepubliseerd over alle National Geographic kalenders en billboards en zelf op permanente displays in de United Nations. En hoewel ik in jaren niet meer met een rolletje gefotografeerd heb, besef ik dat fotografie meer is dan praten over pixels. Het gaat over visie, ideeën en de bereidheid om je verbeelding de vrije hand te geven.

Foto's van Scott Stulberg die je kunt bestellen